Ben je toe aan een nieuwe auto en overweeg je om een leaseauto aan te schaffen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel bespreken we vier belangrijke punten die je in gedachten moet houden bij het kiezen van een nieuwe auto. 

Budget en kosten

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe auto, is het belangrijk om je budget vast te stellen. Bepaal hoeveel je maandelijks kunt uitgeven aan een leaseauto. Houd daarbij rekening met eventuele extra kosten zoals verzekering, onderhoud en brandstof. Zorg ervoor dat je een realistisch beeld hebt van wat je kunt veroorloven. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. Bij het leasen van een auto zijn er verschillende opties beschikbaar. Dit zijn financial lease en operational lease. Financial lease houdt in dat je de auto uiteindelijk zelf aanschaft. Bij operational lease blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij. Kies de leasevorm die het beste bij jouw financiële situatie past en zorg ervoor dat je de voorwaarden goed doorneemt voordat je een contract afsluit.

Merk en model

Als het gaat om het kiezen van een auto, zijn er talloze merken en modellen om uit te kiezen. Het is belangrijk om te bedenken waarvoor je de auto voornamelijk gaat gebruiken en welke specificaties voor jou belangrijk zijn. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een sportieve BMW 3 Serie occasion lease of ben je juist op zoek naar een grotere gezinsauto? 

Het is verstandig om verschillende merken en modellen met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Kijk naar zaken zoals brandstofverbruik, veiligheidsvoorzieningen en comfort. Zo kan je bepalen welke auto het beste bij jou past. Vergeet ook niet om een proefrit te maken. Dan kun je ervaren hoe de auto rijdt en of deze aan jouw verwachtingen voldoet.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Steeds meer mensen hechten waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid bij het kiezen van een nieuwe auto. Als je hier ook belang aan hecht, is het verstandig om te kijken naar de CO2-uitstoot en het energielabel van de auto. Er zijn steeds meer elektrische en hybride modellen beschikbaar die minder schadelijk zijn voor het milieu. Je kunt ook kijken naar duurzame leaseopties. Sommige leasemaatschappijen bieden bijvoorbeeld groene leasecontracten aan waarbij de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd. Op deze manier kun je een bijdrage leveren aan een beter milieu terwijl je geniet van je nieuwe auto. Ook kun je kijken naar tweedehands modellen. Dan kun je een auto nog een nieuw leven geven. Een voorbeeld van een fijn model is een Renault occasion lease.